Velden gemarkeerd met * zijn vereist.

Lippen
Vanwege dit modebeeld uit het verleden wordt er vaker een verkeerd beeld geschetst van een lipcontour. Er wordt vaak gedacht aan een donkere rand rond de lippen. Er zijn echter vele tinten mogelijk, zoals roze, rood en bruin. U kunt dus kiezen voor een sprekende lipcontour, maar ook voor een minder opvallende  die de lippen mooi vormgeeft.

Het corrigeren van lippen zodat deze een symmetrisch aanzicht krijgen is een belangrijke toepassing van permanent make-up. Bij het ouder kan de natuurlijke lipcontour vervagen. Deze kan door middel van het aanbrengen van een permanente lipcontour weer zichtbaar worden gemaakt waardoor de uitstraling weer jeugdiger wordt.  Daarnaast is het mogelijk uw gehele lippen te pigmenteren waardoor u geen lipstick meer hoeft aan te brengen.Het is van belang dat de permanent make-up natuurlijk oogt en in harmonie is met het gezicht, zodat het niet té veel opvalt, maar wel de verzorgde uitstraling geeft die u graag wilt. Let op: De kleur is direct na de behandeling 1 of 2 tinten donkerder dan ze in werkelijkheid is.

Wanneer wordt een lipcontour afgeraden:

  • wanneer er zich zeer diepe rimpels in de mondlijn bevinden is het niet raadzaam om een liplijntje te laten pigmenteren, dit zal de rimpels helaas nog meer accentueren      

De volgende behandelingen zijn mogelijk:

  • Lipcontour
  • Uitgeschaduwde lipcontour  ( Geeft een zachter effect. Een minder scherpe lijn)
  • Full-lips: Lipcontour + ingekleurde lippen
  • Bijwerken bestaande permanente lipcontour

     

Het is raadzaam om de lippen te scrubben met een peelingcrème 2 dagen voordat de behandeling plaats vind. Hierdoor zal het pigment zich beter hechten. Direct na de behandeling zullen de lippen er gezwollen uitzien, dit verdwijnt na enkele uren. U krijgt schriftelijke nazorg instructies en een crème mee die u gedurende 5 dagen regelmatig dient aan te brengen. Dit zal voor een betere hechting van het pigment zorgen.

Belangrijke informatie over koortslip Als u ooit een koortslip heeft gehad, (al is het een aantal jaren geleden) is het belangrijk dit te melden als u een liplijn wilt laten zetten. Wij raden u het volgende aan:

Een week voor de eerste behandeling te starten met het innemen van L-Lysine 1000 mg en vitamine C 1000 mg. L-Lysine is een essentieel aminozuur dat de groei van het Herpes simplex virus remt. Vitamine C-esther is een vorm van vitamine C die niet zuur is waardoor je geen last krijgt van diarree. Gewone vitamine C kan nog wel eens buikklachten veroorzaken. Neem de tabletten in op nuchtere maag, het liefst voor het ontbijt. (Voorkeur: Het merk Solgar. L-Lysine 1000 mg tabletten en Esther-C PLUS 1000 mg)

U start 1 week van te voren met 1 tablet van ieder voedingssupplement.

De dag voor de behandeling, tot en met 5 dagen na de behandeling: 3 tabletten van ieder. 's morgens, 's middags en 's avonds. Daarna 1 tablet van ieder tot en met de nabehandelin. Dan herhaalt u het hiervoor beschrevene. U mag uiterlijk 5000 mg van de L-Lysine en Esther-C PLUS per dag (verdeeld over de dag) innemen bij een ernstige uitbraak.