Velden gemarkeerd met * zijn vereist.

Een minder bekende toepassing van botox is een behandeling tegen overmatige transpiratie. Overmatige transpiratie komt veelvuldig voor, dit kan vooral merkbaar zijn onder de oksels maar bijvoorbeeld ook het voorhoofd of de bekende zweetvoeten. Overmatig transpireren, de medische term is hyperhidrosis, kan ook een grote invloed hebben op iemands sociale leven. De oorzaak is vaak niet aan te wijzen, maar de oplossing is eenvoudig: een Botox behandeling kan uitkomst bieden!

Een inspuiting met botox in de huid leidt ertoe dat de overmatige zweetproductie met ongeveer 95% gereduceerd wordt. De behandeling heeft geen invloed op de zweetproductie elders op het lichaam. Ook blijft uitscheiding van afvalstoffen via transpiratie intact.

Tijdens de behandeling worden in het gebied om de centimeter kleine oppervlakkige injecties gegeven. In overleg met de arts kan besloten worden het met botox te behandelen gebied vooraf te verdoven met crème (Emla®). Dit neemt grotendeels het gevoel van de prikken weg. Echter, de meeste cliënten ervaren de injecties met botox niet als pijnlijk en ondergaan de behandeling zonder verdoving.

Na ongeveer twee dagen is het effect al enigszins merkbaar. Na twee weken is de zweetproductie maximaal gereduceerd. Dit is het moment om te beoordelen of de behandeling volledig is aangeslagen of zo nodig een correctie te laten uitvoeren door de arts indien er een stukje van het behandelde gebied onvoldoende reageert op de injecties.

De werkingsduur van de behandeling verschilt van persoon tot persoon, gemiddeld zes tot twaalf maanden. De behandeling probleemloos worden herhaald.