Patricia Nelissen

10 jaar ervaring plaatsen permanente make-up  -  verwijderen en corrigeren van permanente make-up  -  verwijderen pigmentvlekken  -  verwijderen goedaardige huidafwijkingen  - verwijderen tatoeages  

Wilt u gegarandeerd van je pigmentvlekken af?

Pigment is een kleurstof die in de weefsels van het lichaam zit. Het geeft kleur aan haren maar ook aan de huid. Pigment beschermt de huid tegen UV-straling die in zonlicht zit. Blootstelling aan zonlicht zorgt ervoor dat de huid pigment aanmaakt en bruin kleurt. Pigmentvlekken nemen veelal toe met de leeftijd en onder invloed van zonlicht. Er zijn vele vormen van pigmentvlekken zoals ouderdomsvlekken, sproeten en zwangerschapsmasker (melasma).

Onder invloed van UV-straling neemt het aantal werkzame pigmentcellen en de pigment aanmaak toe. Het resultaat is een bruine verkleuring van de huid. Pigmentvlekken kunnen worden voorkomen door de huid goed te beschermen tegen de zon (insmeren met zonnebrandcrèmes).

Pigmentvlekken zijn bijna altijd goedaardig en er is meestal geen medische reden om ze te behandelen. Maar ze kunnen soms wel als ontsierend worden ervaren en om cosmetische redenen worden verwijderd. Als pigmentvlekken zeer donker worden, kan dit een aanwijzing zijn voor kwaadaardigheid. Bij verdenking op kwaadaardigheid moet u doorverwezen worden door uw huisarts naar een dermatoloog voor nader onderzoek. De pigmentvlek wordt behandeld met de ND-Yaglaser. Dit gaat vrij snel en de pijn is goed te verdragen. Na de behandeling is/zijn de pigmentvlekje(s) een beetje rood. Gedurende maximaal 10 dagen zijn ze donkerder van kleur. U dient de behandelde huid goed te beschermen tegen de zon om de huid zo mooi mogelijk te laten genezen. Na genezing vallen er flinterdunne velletjes af. De ND-Yaglaser is zeer effectief en veilig voor de huid. In het merendeel is 1 behandeling voldoende. 

Prijzen vanaf 25,-Bellen
Map