Gespecialiseerde praktijk voor cosmetische en medische tatoeageInformatie over de behandeling

We starten met een intake gesprek waarin onder andere medische indicaties, gezondheid en wensen aan de orde komen. Daarna wordt zorgvuldig besproken wat uw wensen zijn,  zoals de vorm en de kleur. Wenkbrauwen, eyeliners met wing en lapcontouren worden altijd zorgvuldig voorgetekend.

Pas als alles naar uw volledige wens is, starten we met pigmenteren. De huid wordt met een verdovende zalf voorbehandelt. Door middel van kleine naaldjes worden de kleurpigmenten in de huid gebracht. Dit wordt pigmentatie of dermagrafie genoemd.  

Gedurende de behandeling wordt tekens samen gekeken of alles naar wens is, zodat u ook echt tevreden bent met het resultaat. Of de behandeling pijnlijk is ervaart iedereen verschillend. De behandeling duurt ongeveer een uur.  Na 6-8 weken wordt de permanent make-up nog eens bijgewerkt, omdat de huid de pigmenten gedeeltelijk afstoot. Het mooiste resultaat wordt namelijk verkregen door laagje over laagje in te brengen. Zo kan er veel meer nuance in kleur en intensiteit worden gelegd dan dat de lijn er diep en compact in één keer wordt ingezet. Deze nabehandeling is bij een nieuwe behandeling altijd bij de prijs inbegrepen. Met de tijd zal de permanent make-up gaan vervagen. Het tempo waarop dit gebeurd is afhankelijk van het huidtype en de mate van zonlicht (zonnebank)en soms door medicijngebruik . Na het aanbrengen van permanente wenkbrauwen adviseren wij het gebruik van een zonnecreme met hoge factor.  Deze creme beschermd de huid tegen het blekende effect van dag- en zonlicht. Permanente wenkbrauwen dient u periodiek te laten bijwerken. Permanente eyeliners blijven meestal een levenslang mooi. Deze kan soms nog eens, na jaren, bijgewerkt worden.  


Genezingsproces

  •  Na de behandeling en de dagen erna zal de kleur vaak veel donkerder zijn dan hij uiteindelijk zal worden.
  • De wenkbrauwen zullen gaan schilferen, dit gebeurd niet in een keer, maar zal stukje voor stukje er vanzelf vanaf gaan.
  • Nadat de schilfers er vanaf zijn zal het lijken alsof er (bijna) geen pigment meer in de huid zit, schrik hier niet van! 
  • Het “onderhuids” genezingsproces duurt minimaal 4 weken.. vandaar dat wij dan ook niet eerder pigmenteren. 
  • Na 4 weken komt langzaam het pigment weer meer tevoorschijn. Er  kan dus nog veel veranderen qua kleur.Bellen
Map
Info